Spis og lev sundt


1. Spis varieret, enkelt og groft
2. Spis aldrig for meget af gangen
3. Spis flere næringsmidler og færre nydelsesmidler
4. Spis så vidt muligt økologisk mad
5. Drik tilstrækkeligt rent vand
6. Tag et ordentligt vitamin/mineral-tilskud
7. Hold idealvægten, højst 5 kg over din ungdomsvægt
8. Drop tobakken
9. Dyrk den motion, du kan li´
10. Men bliv nu ikke fanatisk, du skal også have det rart

Næringsmidler: Spis mere af denne gruppe

Kornprodukter:
Brød: Helst grovbrød/fuldkorn/fiberbrød/grahamsbrød
Grød: f.eks. boghvede-, havre-, hirse- og flerkornsgrød
Gryn: f.eks. havregryn, sukkerfri müsli
Ris: Helst brune, evt. parboiled
Spagetti/pasta: Helst fuldkorn

Grøntsager:
Helst grønne grøntsager: Broccoli, grønkål, rosenkål, kålrabi, spinat
Spises rå eller let dampede.

Frugt: Spises rå
Fisk: Især de fede: sild, laks, makrel, ørred og ål
Fjerkræ: Undgå helst fedt og skind. Spis gerne æg, helst blødkogte

Nydelsesmidler: Spis og drik mindre af denne gruppe

Fedtstof:
På brød: Øko-smør, men aldrig Kærgården, margarine eller minarina
Stegning: Olivenolie og/eller smør - ikke rapsolie, aldrig margarine eller flerumættet olie
Dressing: Olivenolie, evt. koldpresset solsikke-, valnødde-, raps- og hvedekimolie

Kød og indmad: Unødvendigt og i større mængder skadelig
Sukker: Herunder kage, slik og sodavand. Honning og mørk chokolade er ok.
Mælkeprodukter: Foretræk de fedtfattige (kærne-, skummetmælk, mager ost), gerne Cultura eller Acido
Te/kaffe: Foretræk urtete eller grøn te. Undgå helst kaffe og sort te.
Øl/vin/spiritus: Helst rødvin. Højst to genstande om dagen.

kontakt:


Frank Johannesen
Vestervang 23
2500 Valby
Ruteplan

36 44 54 60




webdesign/coding: lk.cph.0 at gmail.com